Nova prace – novy stroj

Uplynule 2 roky jsem pouzival vyborne notebooky od IBM (T41p a T43p) s jeste lepsim supportem. Jelikoz jsem je musel vratit, rozhlizel jsem se po novem kousku. Premyslel jsem o dualcore T60p, ale v te dobe byl k dispozici pouze v USA a ja nechtel cekat. Posleze mi Frank ukazal IBM X41, ktera me nadchla velikosti. Pak nam tu Stefan predvedl jeho novyho dualcore Maca , ale porad jsem si nebyl jisty (JiPi samozrejme jako skalni fanda neodolal a uz ho ma) . Nakonec jsem si poridil Sony VAIO VGN-S5HP a rozhodujicimi faktorem byl pomer velikost x vykonnost. Takze, byt je to pomerne maly stroj, svizne mi na nem bezi IDEA, 2 Weblogicy najednou, Oracle 9 a dalsi tuna aplikaci. Tohle ovsem chce nejakou pamet navic – osobne jsem si kupoval 1GB(Kingston) navic u Alzasoftu, neni nutne kupovat znackovou od Sony. Graficka karta zase v klidu zvlada Enemy Territory a Age of Empires III. na plne detaily, takze v kombinaci s nedostizitelnym displejem si hry skutecne uzivam. A v neposledni rade je to celkova vaha (1.9 kg) a rozmery, ktere z tohoto notebooku delaji skutecny kompik na cesty.

2 thoughts on “Nova prace – novy stroj

  1. mnagas

    Ja mam aktualne na T41 2GB pameti a jsem konecne spokojen. Rational Software Architect bezi o poznani rychleji, WebSphere 6, WebSphere Portal 5, DB2 a Oracle 10g to taky pekne zvlada.
    A na obcasne pareni to take staci 🙂
    Jak jsi po chvilce pouzivani spokojeny se Sony VAIO VGN-S5HP?

  2. filemon Post author

    Zatim jsem spokojeny docela dost. Obcas se na muj vkus nesmyslne zapne vetrak, ale s tim si lze pohrat ve VAIO Power Mgmt. Rozliseni neni spatny (1280×800), ale chce si to nastavit virtualni plochy a jednotlivy programy tak, abys vyuzil kazdy pixel. Uz jsem taky vyuzil servis – odzacatku jsem mel problem s dvd mechanikou. Vymena trvala 1 tyden (!), coz mi prijde neadekvatni.

Comments are closed.