Mi mobilni operatori mi nerozumi

Kazdou chvili mi domu prijde reklamni prospekt od toho ktereho operatora na vyhodny tarif a minuty zdarma, o bombingu v podobe TV reklam ani nemluve.
Jelikoz jsem hodne na cestach, ziska me prvni operator, ktery vyrazne zlevni ceny za roaming a nabidne sluzby integrovane se svymi zahranicnimi partnery. O co jde? Nechapu, proc nadnarodni spolecnosti stale vystupuji jako distribuovane, lokalni bunky. Proc mi napriklad T-Mobile neumozni, abych si u jejichnemecke matky poridil telefon, UMTS modem + tarif a platil ho z meho stavajiciho uctu. Proc musim existovat v jejich systemu 2x – jednou jako nemecky filemon s nemeckym uctem a jednou jako cesky? Zrejme se nikomu nechce vrtat v zahnilych billing systemech. Totez plati pro zbyvajici 2 operatory.

Dalsi vec, ktera mi trochu vadi, je opet chovani k vernym zakaznikum. Proc se veskere marketingove iniciativy zameruji na nabor novych zakazniku a prevody na pevne tarify a ignoruji armady stavajicich zakazniku, pro ktere se nedela zhola nic? Za tech x let u T-Mobile mi ani jednou neprisel dopis s milou zpravou, ze mi byla za mou naklonost individualne snizena cena hovoru nebo mam ten a ten pocet minut zdarma. Nene, nic takoveho. Misto toho jsem rok co rok zasoben pranim k narozkam a k Novemu roku, ze kteryho si muzu tak maximalne udelat tacek na burt. Veskere dalsi slevy si muzu “vyhodne” koupit.

Jiste, za kvantum provolanych minut mesicne jsem obdrzel VIP karticku. Ale k cemu mi je, kdyz v T-Mobile obchode musim do fronty jako kazdy a cekat na noname zakaznika, nez si vybere tu spravnou machr-snurku na krk.

Mozna mi to prijde, ale ceske spolecnosti nedostatecne projevuji vdecnost vuci svym zakaznikum. Toto plati prakticky pro vsechna odvetvi a osobne mam spatnou zkusenost s napr. AQ Okna, CSA, T-Mobile, KIA Motors. Porad je zda se hodne mista pro konkurenci.

Dej penizky, dej a pak tahni po svych!

4 thoughts on “Mi mobilni operatori mi nerozumi

  1. kmotr

    Ja bych si zkusil poridit tu machr-snurku na krk. Treba pak budes “well recognized” a veci se pohnou 😉

  2. filemon Post author

    to Kmotr – bez machr snurky bych tam ani nechodil. T-Mobile je prece zameren na rozlitane mlade cool lidi, kteri chteji dovadet, smskovat, nechteji se vazat atd. Ale dobre, priste jim tam prijde chodici sarkofag z machr-snurek. Snad to damy v ruzovych trickach nalezite oceni.

    to Johnny – ty jsi zase svuj web prestehoval, jsi jak bloggerskej cikan 😉

  3. Johnny

    No jo, File. Volného času je čím dál tím méně a tak hledám ta nejvíce efektivní řešení. A to svého času znamenalo přestěhování blogu… ale popravdě jsem jej stěhoval zatím jen jednou, poprvé jsem jen vyměnil engine v pozadí.

Comments are closed.