Pane inzenyre, mate tam bug

Tak ted na lehci notu, tema vykani v diskuzich.

Doufam, ze nejsem sam, koho taha za usi vykani v ceskych technickych diskuzich. Vzdy, kdyz vidim odpoved stylu “Upravte si svuj hibernate.xml…”, tak se musim smat. Kouzlo strojene odpovedi a dulezitost prispevatele jsou pak nejlepe podtrzeny deseti radkovym podpisem, obsahujicim vycet titulu, spolecnost a cislo do klubu.

Ja vim, netiketa atd. Ale doba jde dopredu, ostatne na zacatku minuleho stoleti se treba onikalo. Osobne bych radeji videl tykani by default, protoze diskuzni skupinu vnimam jako komunitu sobe rovnych, kteri se shodou okolnosti zabyvaji tou samou oblasti. Uctu prece muzu vyjadrit tim, ze vrele odpovim na dotaz a poradim. Argument rozdilu veku ci neznalosti sebe navzajem mi prijde v kontextu internetu smesny. Takze ne, nejsem nezdvorak a v diskuzich budu tykat i nadale.

7 thoughts on “Pane inzenyre, mate tam bug

  1. Honza

    Ano. Patrim mezi ty mladsi ale podobne “archaismy” na forech a mailing listech me nikdy neprestavaj udivovat.

  2. Honza Novotný

    Ehm, no vlastně máš pravdu. Ale na Java konferenci už jsem taky párkrát vykal. Ono to kolikrát tak nějak vyplyne z kontextu toho dotazu, že člověk inklinuje k vykání. Ale pravda je, že to vypadá fakt směšně.

    Zase jste trefil hlavičku na hřebíček, pane Filemán. 😀

  3. 3rojka

    Maš tam bug inženýre, teď jsem napsal takový pěkný koment a stal jsem nějakou nepěknou hlašku o tom ať si zapnu javascript (ale já ho zapnutý mám) no nic psát znovu to nebudu ….ani nevím jestli projde tenhle.

  4. Dagi

    Kdysi davno jsem byl pouze v mailove diskusi na serveru interval.cz a tam se zasadne vykalo. Vsechny diskuse byly velice slusne, tak jsem to prebral a snazim se podle toho chovat. Mozna jsem zvlastni, ale vubec mi to neprijde smesne. To ze nekdo diskutuje o stejnem problemu jako ja a elektronicky neznamena, ze mu mam automaticky tykat.

  5. Martin

    Hlaváčku, klidně mu tykejte, víte koho máte před sebou ? – Sprostého vraha! – Přinejmenším sprostého podezřelého.

    Navrhuji spustit server http://www.tyvyoni.cz, kde se každý zaregistruje a zaškrtne si, jak si přeje být onikán a odkaz na svůj profil může pochopitelně přidat do signatury 😉

Comments are closed.