HalfLife 2 nema chybu

Vcera jsem se byl podivat v mistnim MediaMarktu, abych se nechal inspirovat na vanoce apod. No a kdyz jsem prochazel oddelenim her, kde jsem puvodne hledal neuveritelnou RPG parbu EverQuest 2 (neuveritelnou jak grafikou, tak tim ze za online hrani zaplatite bratru 15 EUR/mesic), narazil jsem na hromadu dvd s brylatym chlapikem a pismenem alfa na druhou.

Nevahal jsem ani okamzik, hru koupil a vecer zaparil.

Ke grafice nema cenu cokoliv dodavat, proste nema chybu a je tim nejlepsim, co jsem zatim ve hre videl. Paradoxem je, ze oproti Doomovi 3 ma hra nizsi hw naroky, takze mi bezi ve full details i na notasovi (T41P). Obcas jsem se pristihl, jak bloumam opustenymi prostory a neme ziram co vsechno je dnes mozne po graficke strance. Klobouk dolu, tady se nekdo vyradil.

Po strance hratelnosti, znovu plny pocet. Hra skyta radu prekvapujicich momentu, proste klasicke lekacky vedouci k maniodepresivnim stavum. Na Normal obtiznost muzete v pohode hrat, zadni strafujici (nepravidelny pohyb ze strany na stranu, ztezujici zasah palice) nepratele vas necekaji.

Co mi trochu vadi je fakt, ze me hra jaksi vede. Existuje vzdy jen jedna cesta, kterou se dat, byt je nekdy potreba resit mirne logicke ukoly. Nutno ovsem rici, ze neni tak spatne naskriptovana jako treba Call of Duty. Tam se vam muze stat, ze v jednom okamziku jste v obkliceni 10 nemeckych vojaku, rozdate 6 headek, odbehnete 5 metru dal a je klid, po nepratelich ani vidu ani slechu. Uvital bych moznost volne se prochazet svetem a nahodne (a nejlepe zezadu 🙂 ) masakrovat strazniky s obuskama ala GTA 3.

No proste jsem chtel napsat, ze HL2 musi kazdy nadsenec do FPS her mit.

4 thoughts on “HalfLife 2 nema chybu

  1. Dagi

    No tak me se Call of Duty, i pres chyby v naskriptovani ktere jsem ninajk nevnimal, velice libi. Ted parim Expansion Pack – United offensive a nemuzu se nabazit a to musim dodat, ze me zanr FPS nijak zvlast nebere. Ale valecne hry ala. Hidden and Dangerous me vzdycky dostanou

  2. filemon

    No CoD neni v jadru spatna hra, ale tech chyb si musis vsimnout. Treba je to dobre videt na ty diverzni akci na lodi. V jednu chvili proti tobe cross-firuje nekolik maniku, staci se nebat, vybehnout ze dveri a dostat se za ne a uz po nich neni ani vidu ani slechu. Proste v CoDu plati – bez jako rambo, nekoukej na strany a jen bez a kdyz ti nekdo stoji v ceste tak ho nejlip preskoc :). Styl boje holubice.

Comments are closed.