Kávoví závisláci

Děsí mě kolegové, kteří nedokáží bez kávy rozumně fungovat a něco vyprodukovat.

Zápletka z dnešního rána: Polovina oddělení se přestěhovala do jiné budovy a s sebou si coby trofej odvezla na památku kuchyňský automat na kávu. Pozdvižení, které způsobil prázdný čtverec s hnědým obrysem by se dalo přirovnat překvapení Egypťanů ze žabího deštíku. Kolegové běhali zmateně sem a tam jako brouci-sviňky na sluníčku a spěšně vybírali z menu blízkého Starbucks. Jelikož kávu nepiju, mohl jsem se jenom smát.

Pravým antikávovým bojovníkem je můj kamarád Main Šulin. Doufám, že se nebude zlobit za zveřejnění jedné příhody z mexické restaurace Sonora (via Boruvek). Každé pondělí se tam v rámci menu fasovalo espresso nebo nějaká jiná miniaturní italska srdeční masáž. Když ji přinesli Šulinovi, kouknul na číšníka a řekl ať si to okamžitě odnese, že to nechce. Pingl odvětil, že je to součást menu. Šulin trval na svém, ať si to odnese. Číšník tedy odešel s kafíčkem a byl klid. Jaké bylo překvapení, když se s hrníčkem hnědé dobroty po chvilce vrátil s odůvodněním, že šéfka vzkazuje, aby ho Šulin vypil. Šulin mu jen suše odvětil, ať ho tu tedy nechá, ale aby se pak nedivil, když se mu omylem rozleje na podlahu.

Mně osobně ke spokojenému vegetění u kompíku stačí láhev kohoutkovky, zelený čaj a klídek kolem. Jaké stimuly používáte vy? Jste zavislí na kávě?

Updated: přidána diakritika

5 thoughts on “Kávoví závisláci

  1. boruvek

    Tak nejak to bylo 😉
    Upresnim ze zajemci o tuto bonusovou kavicku nemusi prijit jen v pondeli, snad uz ji tam podavaji po polednim menu kazdy den.
    Popravde receno, zazitku z teto restaurace by se zde dalo publikovat celkem dost…Od sroubku v pudinku az po nekonecne diskuse s pani vedouci 🙂

  2. Dagi

    File, uplne nejlepsi je broskvovy ledovy caj, sice po nem cikas jak alik, ale aspon se ti procisti ledviny. Nevite nahodou nekdo proc stoji 1,5 litru ledoveho broskvoveho caje 15,90 a 1,5 litru ledoveho citronoveho caje (od te same firmy) 25,90? Videl jsem to uz v nekolika obchodacich a opravdu se mi nedari prijit teto zahade na kloub. 🙂

  3. filemon

    to Boruvek) Sonora byla zvlastni restaurace – ty obedy s vama mi fakt chybej… Nezapomenutelny byl jeden 5-ti pivovy obed tamtez. Praci jsem pak jen tezko simuloval… 🙂

    to Dagi) tak lepsi nez naopak. Predpoklad nejakych super kvalitnich citronku je asi lichy, proto bych se priklonil k verzi nastavovanych broskvicek 😉

  4. Dagi

    No to me nenapadlo :-(. Tedka koukam na etiketu Rauch Ice Tea Peach a ctu “Fruit content min. 10%”, takze az pujdu pro pochoutkovy salat, tak vysonduju Lemon.

  5. Tom

    Ja jsem zavisly na caji. Bez nej se mi fakt blbe dela. Ted v posledni dobe jsem si dal predsevzeti, ze budu cerny lipton kombinovat s bylinkovymi at ta zatez neni tak velka.

    A jednou za cas ma zeleno cajove obdobi a to se pak byva drsny… 😉

Comments are closed.