Vylet na Dachstein

Tak jsem se vcera vecer vratil z povedeneho snowboard vyletu do oblasti Dachstein West. Cesta zacala pomerne dobrodruzne zjistenim, ze nase rezervace ubytovani (www.lammertal.info) neplati. Po kratkem skyponatu (www.skype.com) s frau Putz (aka fraulein putzi-putzi) jsme nakonec dostali ubytovani nahradni, ktere nas vyslo bratru na 20 EUR/osoba/noc i se saunou, takze parada. Vlastni cesta na misto byla celkem svizna (cca 450 km) a probehla za neustaleho duneni hiphopovych beatu. Ty byly celkem optimisticke, jen pri prujezdu nekonecnymi zuzenimi za Linzem byly opoznani temnejsi.

Pocasi nam celkem nepralo, nebot nesvitilo slunicko. Nastesti i pri zatazene obloze byla viditelnost skvela a tak se dalo poradne jezdit. Cely areal se sklada z celkem 19 sjezdovek, pricemz kazda z nich ma vetsinou nekolik modifikaci. Pokud se rozhodnete absolvovat celou trasu vsech sjezdovek, je potreba spravne rozvrhnout sily. Jinak se vam muze klidne stat, ze zustanete ve 4 hodiny odpoledne nekde uprostred a pak vas dozajiste ceka pomala smrt rozjezdenim Uliho rolbou, protoze tyhle kluci se s tim skutecne neparou.

Co si rozhodne clovek nesmi nechat ujit jsou cetne freeridy podel oficialnich, lyzari vyoblouckavanych (jako je boruvek), sjezdovek. Zvlaste jsou pak stavnate useky s ceduli LebensFahrt, smrtak se na nich smeje a mava vam na vasi zivotni jizdu :). Presto, jeden nadherny prujezd zasnezenou lesni skolkou se nachazi nalevo paralelne s hlavni sjezdovkou a pri nepovedenem skoku se tu pada jako do perin. Se Svatou a Jendou to nemelo chybu, vsichni skakali jako Sarka Kasparkova.

Celkem jsme v Rakousich ztravili 3 plne dny a vratil jsem se plny dusevnich sil. A rano opet do mesta, kde si BicMac muzou prumerne koupit za 14 minut prace (UBS studie).

sb

4 thoughts on “Vylet na Dachstein

  1. Dagi

    Ta fotka, to jsi urcite ty File, poznam te podle toho extavagantniho oranzoveho kapesniku, ktery ti ne a ne vypadnout… 😉

  2. Josef Petrák

    Takže na prknech v Alpách, tak to jste asi dopadli lépe, než holky od nás ze ShadowNetu, kterým parta Pákistánců vyčistila lyžárnu a zmizela s úplně novými kousky (a Tututuuuino modré prkno se mi fakt líbilo). Co se dá taky v českých zemích čekat …
    Doufám, že až příště pojedete, tak mě noobie snowboardistu vezmete taky.

Comments are closed.