Tabornici – hiphopari

Minuly vikend jsem cely celicky stravil na akci zvane HipHop Kemp 2005, ktera se konala na byvalem vojenskem letisti v Hradci Kralove. Byl to vlastne zatim muj druhy hiphop kemp a po zazitcich z prechoziho dilu jsem byl ponekud ostrazity. No reknete sami, pokud cizi vinou prespavate pouze v tropiku bez celty, ktere vam jeste navic rozjuchany graffitak v noci potaguje a pomoci, tak se neni cemu divit.
Vyrazili jsme v patek vecer (ja, morgi a jenda), hned jak jsem prilitl z Helsinek. Vlastne jsem vzal jen mikinu, prevlikl kalhoty, nasypal do tasky redbully a jelo se. Nestihali jsme. Nastesti nas zachranila Evropa 2, ktera vysilala zivej prenos. Takze jsme neprisli o rakousky Kaleidoskop a Jizni Pionyry. Po prijezdu na misto nasledoval trochu kafkovsky vyjev – u jedine pokladny postaval hrozen ksiltovkaru, ktery nadaval, ze se to nehybe. Pricinou byli ovsem samotni ucastnici, popijejici snaps a kourici wheet. Prisel jsem, zatlacil jsem a za chvili jsem listky mel. Ostatni stali porad na miste. Po chvilce jsme narazili na jipiho a jeho brachu Ondru, kteri jako jedini pogovali. No proste vliv Znouzectnosti se opet projevil.

Z prvniho dne me zaujal Vadim a taky jeho rapujici zena Yarah Bravo (na snimku). Presne takova rostenka ceskemu hiphopu chybi.


Pict1. Filemon, Yarah Bravo, Jenda

Druhy den se udelalo prijemne vedro, takze holky litaly v plavkach. Jednoznacnym vitezem vecera byli Indy a Wich (a LA4) a PragoUnion. Bracha byl rad, ze se mohl vyfotit s Wichem, LA4 klukem a potrast si rukou s Etiennem, ktery promenil svuj byt na dnes jiz legendarni studio jizak.


Pict2. Jenda a LA4 kluk

Nezklamal ani papa Ori (Orion) (negativne), jehoz zapominani textu je povestne. Nastesti to vyrovnal prateli, ktere si pozval na podium (polssti WWO a Kontrafakt). Samostatne vystoupeni Kontrafaktu jsme vynechali a v sobotu hodinu po pulnoci vyrazili domu mlhou MC Rakosnicka z Chlumce nad Cidlinou.

Cela akce dokazala, ze kvalitniho hiphopu (zadne “ej, ho, jo, jo, kamoon” ale poradne beatove lyriky) je kolem docela dost. Taky me potesil zajem zahranicnich posluchacu, hlavne nemcu. Jojo, Andre to je jiny kafco nez treba Fler nebo dj Tomekk.

3 thoughts on “Tabornici – hiphopari

  1. Padáček

    Hehe, ty vypadá vážně dobře. Abych řekl pravdu, tak u té první fotky jsem se notnou chvíli smál – nic ve zlém, ale vypadáš trochu jako nějaké Ariba MC 😀 Když tak ale přemýšlím, já bych byl na takové akci bezradný – už jen klasická otázka, co k jídlu, pití, hadry, nocleh …

  2. filemon

    No padacku, zbytecne resis

    jidlo – byly tam neskutecne zastupy langosaren, pecinkaren a pareckaren.
    piti – pivko
    hadry – cokoliv, byly tam modelky obou pohlavi, ale je to jedno
    nocleh – stan (tvuj ci cizi :))

Comments are closed.