Casual gaming – tip na pár her

V poslední době mě na poli her zaujaly tyto kousky (řazené podle oblíbenosti vzestupně). Rád si v komentářích poslechnu vaše doporučení na vaše favority. Tak jedem.

4. Blackhole

Logická 2-D skákačka, cílem je posbírat až 3 elementy v rámci jedné mise. Vtip spočívá v “převracení obrazovky” aka změně gravitace pomocí speciálních plošinek, což potrénuje vaší představivost. V neposlední řadě je skvělý, že se jedná o český produkt. Mínusem je neskutečně natahovaný úvod – snad 15 minut různých keciček a “fórků”. I když, “pan Slovák” mě tedy pobavil. 🙂

3. So many me

Další logická 2-D platformovka, kdy jdete postupně se zástupem klonů. Z každého z nich můžete v průběhu vytvořit kostku, jumpera nebo vyšší bytost jako ještírka nebo ptáka. Podobně jako v Blackhole je potřeba sebrat až 3 předměty v rámci každé mise, čímž si sami řídíte tuhost. Někdo se spokojí s exitem s holýma rukama a někomu to prostě nedá, než nasbírá všechny.
Parádní odpočinková hudba a vhodné pro děti.

2. Borderlands 2 THC

Poprvé je na konzole k dispozici verze ultra populární cyber FPS Borderlands, kterou si můžete zahrát až ve čtyřech u jednoho stroje. Úplně mi to připomnělo Hired Guns na Amize, jen tohle jede v naprosto famózních detailech. No a takhle vymazleně ten multiplayer vypadá. A ke všemu je to opravdu zábava. Dokonce i ovládání na gamepadu jsem překousl.

IMG_1733

1. Ori And the Blind Forrest

Nepřekonatelná a velmi tuhá 2-D skákačka. Jedna z mála her, která mě absolutně vyvedla z klidu a mrsknul jsem ovladač proti zdi (po 3 hodinách umírání na stejném skoku). Místy tak podmanivé až to člověka dojme.

8 thoughts on “Casual gaming – tip na pár her

Comments are closed.