Kdyz se rekne hip hop vecer…

Minuly patek jsem zasel s jirkou a main sulinem do Abatonu na Kofola Hip Hop tour (fotoreport). Pro ty, kteri nikdy na podobne akci nebyli, prinasim par videi (omluvte snizenou kvalitu – toceno MDA Compact).

Pozn. Muzete je prehrat budizbudto v QuickTime nebo RealPlayeru nebo cimkoliv.cz po nainstalovani mpeg-4 kodeku (3ivx,mpegable DS)

Na kazdem hiphopovem veceru se zpravidla odehraje nekolik battlu – souboju. Disciplinou muze byt napriklad break – jako na tomto videu s melnickou skupinou NGS.

NGS break (1.6 MB)

Nejsou jenom hiphoperi ale taky hiphoperky. Nektere jsou i docela dobre, jako treba tato La Melodia z Holandska.

La Melodia (0.9 MB)

Samozrejmosti jsou scratchovaci vystoupeni DJs. V tomto pripade zahral Trafik z PSH.

Trafik (3.9 MB)

Pokud jste nikdy neslyseli o beatboxu, potom vezte, ze se jedna o disciplinu, pri ktere protagonista simuluje DJ pultik a vybaven pouze svymi usty je schopen zahrat jakykoliv set/styl. Na tomto videu je takto predvedena proflakla tucka Pump it up.

beatbox (3.6 MB)

Kralovskou disciplinou je samozrejme battle ve freestyle asice v adhoc rymovani. Z vystoupeni Zagy a Idei bohuzel video nemam.

Cely Abaton se tesil na hvezdy ze Slovenska – kapelu Kontrafakt. Jakmile nastoupili, sal se promenil v tlupu “mavacu” a “hrozicu” (podle charakteristickeho pohybu rukou). Tady je jejich video:

Kontrafakt (3.2 MB)

A nejdulezitejsi na zaver: Laska k hip hopu nerezavi. Tak na zdravi!


photo by Jirka