Firemni dresy

Abstract
Filemon se jednoho dne zhrozi, ze nema co na sebe. Na vyber ma pouze triko s firemnim logem. Myslenka se v podobe zarici kapky rozstrikne na jeho cele, on ji zahreje, a tak se vreteno deje znovu divoce roztaci a za klapotu tkalcovskeho stavu vznika nasledujici prispevek.

Obecne o trikach
Vcera jsem zjistil, ze pocet mych nezavislych vypranych trik se v nasi nadherne vestavene skrini ponekud ztencil – az na nulu. Timpadem prede mnou vyvstal zavazny problem, zda-li vyrazit smer downtown v patriotskem triku Spolchemie nebo setrvat v Everquest II v platove zbroji.

Ja osobne se ve firemnich trikach prilis rad nevencim, protoze nejsem chodici billboard. Nevidim taky duvod, proc by mel kazdej jouda vedet, na cem zrovna kutam. Doma nebo na zahrade prosim, ale do mesta ne.

Na druhou stranu znam lidi, kteri si v tomto druhu obleceni vylozene libuji a patricne uzene tymove triko prakticky nesundavaji. Jsou hrdi na to, ze makaji pro tu (v jejich ocich) nej-geek/profi/ojeb/hi-tech/uzasnejsi firmu ve stadtu a tak se o toto sebeuspokojeni potrebuji podelit s plebsem v tramvaji kolem nich. Prijde mi to stejny nevkus jako americke flausove abiturientske bundicky (takovy ty vesely – strakaty) ve kterych i padesatnik s pupkem udela paradu nebo nase maturantska tricka s vypisem vsech spolugrazlu.

IT spolecnosti nejsou vyjimkou, a tak svym oveckam pravidelne rozdavaji “sounalezitostni” tricka. S vlastni zkusenosti byla v tomto ohledu nejaktivnejsi spolecnost Vigour resp. Unicorn. Kazde ctvrtleti se fasovala tzv. vigouri sada, ktera sestava z trika, mikiny nekdy i kalhot/kratas/sukne a ruzovych chlupatych tang (no to uz kecam). Kazdopadne musim rici, ze po designove strance se jednalo o nejpovedenejsi kousky a treba vigouri mikinu si jeste ted rad k ohni obliknu. Jelikoz byl Vigour spolecenstvim studentu, pomerne zahy se strahovske koleje oblekli do jednotneho dresu. Ihned se ujalo Boruvkovo vtipkovani ve stylu: “Aaa, vigouri triko, to si zas zustaval pres vikend co?” (pozn: studenti si perou u maminky)

Pribeh z picerie:

Sedime s JiPim, davame mexikanu a altbier, sledujeme MS ve fotbale. Nahle dvere lokalu rozrazi chlapik mensi postavy, s imaginarnimi melouny v podpazi, nagelovanou vodovou, do niz ma zarazeny bryle Rayban. V argentinskem dresu. Teda jenom zepredu, zezadu napis Accenture World Team nebo neco takovyho. Triko mu zjevne dodava dostatek sebevedomi, a tak se postavi pri objednavce pred TV a s ledovym klidem zastini italskym bratrum jejich milacky na obrazovce. Ti ho musi upozornit a nasledne i popostrcit. V Accenture by snad ty trika nemeli radeji rozdavat, i kdyz se bojim, ze identifikace jejich ovecek by probehla uspesne i bez nich. (no flame;) )

Moje galerie


Povedeny kousek z dilny pana Vigoura


Muzejni kousek od dnes jiz neexistujiciho Systinetu


Offsite tricko od slecny Ariby


Toto neni firemni triko!

3 thoughts on “Firemni dresy

  1. mnagas

    🙂 prave ty americke flausove abiturientske bundicky, ktere jsou k videni skoro ve vsech filmech z usa se me docela zamlouvaji. V pripade skoly je to takove vyjadreni nebo rekneme hrdost na skolu, kterou studuji nebo jsem absolvoval.

    V pripade Vigouru, tak co me rikal kolega tak tam to davaji proto, aby zamestnanci meli co slusneho na sebe s ohledem na to jak je tam “dobre” plati 🙂 ale nevim co je na tom pravdy

    A muj osobni pohled na noseni firemnich veci je takovy ze ve firme jsem zatim nikdy nedostal nic takoveho co by se dalo nekam nosit tak to venuji vzdy tatkovi, ktery prece jen na modni trendy nekouka a na vesnici lidi stejne netusi co ten napis znamena

  2. filemon Post author

    Tak pozor Mnagasi, vstupujes na tenky led. 🙂 Ve Vigouru sis vydelal tolik, kolik jsi byl schopen obhajit. Taky tam bylo skvely, ze jsi pracoval, kdy jsi chtel. V neposledni rade – je to studentska spolecnost, kde berou i lidi bez praxe a zkusenosti (v posledni dobe se to ale zvrhlo uplne kvuli nedostatku lidi na trhu).

    Podtrzeno secteno, diky Vigouru jsem se neco naucil a hlavne neumrel na kolejich zizni.

  3. Jirka

    … hehe … neni to tak davno (no, nakej rok uz jo :), co jsi, pote cos opustil vigour, v hospode po kamaradech za pivo loudil jejich vigouri sady …. 🙂

Comments are closed.