Fotbalova atmosfera v Zurichu

Ve stredu a ctvrtek jsem pobyval v Zurichu, a protoze se tamni office nachazi v bezprostredni blizkosti jedne z tzv. Fanzones (Belevue), vyrazil jsem sledovat vecerni utkani MS Evropy ve fotbale prave tam. Na zapas nasich proti Portugalsku jsem si sedl do vetsiho hloucku portugalskych fandu a byla to docela zabava. Na videu muzete mrknout na to, jak se oslavoval vstreleny gol do nasi branky.

Jakmile zapas zkoncil, vydal jsem se po brehu zurisskeho jezera objevovat stanky s obcerstvenim. (Radnice si od kazdeho prodejce rekla o pevny poplatek 15K svycarskych franku za 3 tydny, coz vzhledem k poctu stanku muselo vydat neco kolem 2 mio CHF). V te dobe jeste Svycari doufali v postup, takze temer na kazdem placku byla telka a u ni hloucek fandu. Ja mezi nima chodil chvili s raclette, potom s hovezim lizatkem, pivkem a taky super pecinky od mezinarodni bbq crew Big Boys Barbecue.

Skoda jen, ze ihned po prohre s Turkama, zacala z Zurichu fotbalova horecka postupne mizet. Z tech stankaru se pocatecni vklad vrati asi jen zminovanym Big boys barbecue.