Parba na spanelsky zpusob

Vcera jsme s rozhodli trochu tmelit kolektiv, a tak jsme vyrazili do madridskyho downtownu. Sraz byl na metru Sol, presneji na namesti Puerta del Sol.Mimochodem, madridske metro je staveno pro liliputy a kazdou chvilku jsem brousil temenem o strop az se mi na nem vytvorilo mnisske zrcadylko.
Z namesti jsme se odebrali na nasi prvni zastavku – Museo del Jamon (Muzeum sunky). Je to vyhlaseny retezec restauraci, kde na zdech visej kejty a kejticky. Dali jsme pivko a samozrejme sunku.Ve spanelsky hospe to funguje tak, ze ke kazdemu drinku dostanete jako bonus tapas (takovy oblozeny chlebicky), salam, olivky nebo proste co kuchyne da. Nejstedrejsi bary byvaji zpravidla doslova obsypany a neda se tak do nich ani nakouknout.
Dalsim dodrzovanym zvykem je neustale premistovani mezi bary. Neexistuje zadne dlouhe vysedavani az do uplneho spolecenskeho vycerpani jako u nas. Proste se strihnou jedno-dve pivka a jde se o dum dal. Takze jak jsem rekl v muzeu sunky jsme dali pivko, salam a sli dale. V dalsim baru jsme k zakousnuti dostali vareny praseci usi. Boruvek se smal, ze to krasne voni a nutil me to ochutnat. Nene, na tohle se mam moc rad a stejne bych asi hodil savlicku na dve strany nabrusenu. Staci, ze jsem si k obedu nevedomky pochutnaval na chipsech z praseci kuze. I takhle chutna Spanelsko. 😉


Je libo moje ouska, kozku nebo kopytko?

V ty samy hospe nam jeste donesli brambory na tisic a jeden zpusob. Po te uz v rychlem sledu nasledovalo nekolik dalsich baru, kde jsme zkrotili dalsi pekelne zly pivaky a ruzne chutovky. Tym se pomerne ztmelil a po vcerejsku se vzil i novy obrat – jit na ceskou veceri. Znamena to dat si k jidlu pivko a zapit ho pivkem. Nejvic ho ted pouziva Lindsay z US, ktery nam i popsal nektere pivni zabavy americkych studentu. Ale o tom zase nekdy jindy :).

One thought on “Parba na spanelsky zpusob

  1. Padáček

    Co ti vadí na čuníkovi? Doufám, že nejsi jako ta moje úžasná přítelka na jednoho potrefeného ptáka hromadně fritovaného v Kentucky 😉

Comments are closed.