Jak jsem delal sushi

Po vzoru Jipiho jsem se jal objevovat taje kulinarskeho umeni. Premyslel jsem budizbudto o snecich nebo sushi (prece se na zacatku nepustim do rizku). U sushi je dulezita patricna priprava. S Morgi jsme proto koupili japonske prostirani (Kika), super ostry nuz (vemte nejostrejsi nuz, ktery znate a pridejte +3 stupne ostrosti a jeste furt je to malo), wasabi (budto v dopise od babky z Osaky nebo v tube), 20 dkg cerstveho tunaka a lososa (tady se setrit neda, kaprik z rybnika na navsi neni to prave), sushi ryzi (Uncle Ben’s nebrat!) a sojovku Kikkoman. Nakonec jsme to vsechno nakoupili v Hypernove. Bohuzel nemeli platky morskych ras (normalne take ke koupeni tamtez), takze jsme maki museli vynechat.

Priprava je dost jednoducha, ryze se profiltruje a strci do hrnce s vodou. Necha se to 5 minut varit, az se z toho stane takova lepiva hmota. Pak se prida ocet, cukr a sul a necha se to vychladnout. Je potreba dat pozor na spravne pomery, jinak je ryze nechutna (stejne jako pri offsite v Hiltonu). No mezitim si muzete tim super ostrym nozem nakrajet rybku na tenke obdelnicky a zahrat adrenalinovou roztahovacku. Docela jsem koukal, jak to oboji pekne slo.

Bal jsem se, ze mi ryze nebude lepit a tak se vyroba kvadriku zmeni v peklo.Opak byl pravdou, a tak jsem po cca 40 minutach pripravy mohl zakricet vitezne kiai. 🙂

A tady je vysledek, ryze byla naprosto skvela a rybka taky. Priste jeste sezenu uhore a hlavne morskou rasu na maki. Celkove naklady byly cca 220 Kc, coz je normalni cena 3 kousku napr. v Redfish.

One thought on “Jak jsem delal sushi

Comments are closed.