JetMinds/Vendavo kanceláře – jak šel čas

Minulý víkend jsme se s Vendavo CZ přestěhovali do nových kanceláří v Praze a Ostravě. Vypadají samozřejmě úžasně a podle dosavadních reakcí se snad líbí i mým kolegům. Napadlo mě, že by to chtělo menší retrospekci našich původních firemních wigvamů. Začnu Prahou.

Štace I. HomeOffice (2003-2004)

Náklady: O CZK / měsíc

Na začátku jsme byli 2 – já a Jirka Píša. Jirka bydlel po podnájmech kolem Flóry a já se chytře přiženil ke své milé Svátě. Vesele jsme smrděli doma, hráli Everquest II., Enemy Territory a do toho připravovali custom školení jako WebSphere 5 vs. JBoss atd.

Štace II. První vlastní office – Krč house (2007-2008)

Náklady: 25 tis. CZK / měsíc
Zajímavost: mravenci, rozestoupené parkety

Po menší konzultační přestávce v Aribě jsme obnovili činnost v tu dobu zmražených JetMinds. Začali jsme s Jirkou řešit, jestli kancelář před projektem nebo až nějaký budeme mít. Jelikož jsme se pořád nemohli dobrat výsledku, vzal jsem svoje peníze a pronajal vilu v Krči. Shodou okolností jsme tenkrát sídlili na stejné ulici s Romanem Staňkem. A taky kousek od umaštěného Vítka Jandáka.
Setup byl poměrně příjemný, neboť jsem se s rodinou přesunul do nejvyššího patra a měl to tak do práce přesně 48 schodů. Nahirovali jsme první partu lidí a začali fungovat jako firma. První projekty přišly záhy. Bohužel resp. bohudík nám místo přestalo rychle stačit.

Štace III. Smradlavý sklep – Šmilovského (2009-2010)

Náklady: 35 tis. CZK / měsíc
Zajímavost: teplý pan domácí, smrad při změně tlaku

Zpočátku se tyto kanceláře jevily jako ideál – sklepní prostory s minimem denního světla a klenutými stropy. Trochu nás po čase ovšem začal znervózňovat hnilobný smrad linoucí se z nejobývanější místnosti před každou bouřkou A taky byly poměrně nepříjemné plísňové spóry ve vzduchu. Nicméně tou hlavní motivací pro přestěhovaní bylo dvojnásobné vykradení. Poprvé to zamrzelo, podruhé při plném napojení na PCO a bambilionéch kamer už nás to nasralo. Pikantérií budiž, že jsme poprvé vyšetřující policajty poslali ve fotbálku pod stůl. Podruhé jsem nastraženou past spustil při vyšetřování omylem znova, takže přijela druhá parta a málem postřílela tu první. No kidding.

Štace IV. Barbecue loft – Charkovská (2010-2012)

Náklady: 95 tis. CZK / měsíc
Zajímavost: 8 toalet (do té doby striktně 1), nasrávací pán manažer ze společnosti pod náma, rozestoupené parkety II.

První WOW kanceláře, kam jsme mohli pozvat i někoho z venčí. Po poslední zkušenosti pěkně v nejvyšším patře se dvěma terasami a výhledem na naše nejvetší tuzemské zákazníky směr Budějovická. Zde jsme zažili největší růst a akvizici kalifornskou společností Vendavo. Osobně mám s toutou kanceláří spojené nejhezčí dny v JetMinds, takže jsem při nedávném balení krabic pociťoval stavy melancholie.

Štace V. Nagano project (2012 – ?)

Náklady: ? tis. CZK / měsíc

Kanceláře, do kterých se nesmírně těším. Jednotlivé týmy (2-8) obývají samostatné celky, kde mohou vesele kolaborovat. Když už člověk dovalí do práce, má svoje klidné a dostatečně prostorné místo pro práci. To bylá hlavní motivace a snad to i tak dopadlo. Uvidíme. Chystáme se mohutně expandovat, takže dostatek místa je nutnost. O Ostravské a Hradecké misi zase někdy příště.

Nagano projekt

4 thoughts on “JetMinds/Vendavo kanceláře – jak šel čas

  1. Pavel Topinka

    Chapu tu slzu za Charkovskou. Nejlepsi kancly do kterych jsem kdy chodil. Misto ktery melo dusi. Doufam ze ta duse prestuje s nama do Nagana..

  2. Radim Cebis

    Jj, Charkovska byl dost neobvyklej prostor. Bylo to porad takovy domaci, snad to u toho zustane…

  3. Kuba Veverka

    Tak tam choďte a uděláme si to domácí :), podle mě na to nagano potenciál má… jestli je to nezvyk a wifi šlape moc dobře,tak s tím není problém něco udělat a zase budem spolu mluvit častěji… ikdyž je příjemné to už neřešit 🙂

Comments are closed.