WebSphere 6 – jen pro silne natury

Jako jeden z prvnich ukoliku jsem si nainstaloval kompik a zacal si hrat s WAS 6. Krome podpory J2EE 1.4 se zda se moc nezmenilo. Stale se generuji tezkotonazni stuby a skeletony, vyzadovane jiz poradne sedivym IBM ORBem. Pekne jsem se seznamoval a den rychle ubihal. Vzajemne mazleni se ovsem melo zahy zmenit v tuhy boj.
Prvni kamen urazu nastal s mravencim ukolem (vidis, ze to jde daginozko :)) prave pro build stubu. Po dekompilaci IBM class (a depilaci prsou) jsem objevil prvni known bug. Nastesti existoval workaround (nasetovani zdanlive nepotrebne property), takze jsem pokracoval dal.
Dalsi vec byla ponekud drsnejsi – ten samy task cas odcasu zatuhnul a nedelal nic. Zde pomohl thread dump pomoci prikazu kill -s QUIT <pid> (RedHat 4 AE). Tam jsem si vsimnul, ze main ceka na volani sun.nio.ch.FileChannelImpl.lock. Nejprve jsem tedy usoudil na chybu v JRE (nasel jsem nekolik reportu v bugparade), ale pak jsem nasel report v RedHat bugzille, ktery podivne chovani vysvetloval(bug 150151). Nakonec se ukazalo, ze problem je skutecne v locking demonu v ClearCase MVFS – coz je unikatni filesystem hadejte od koho. Uzuz jsem jasal, kdyz jsem nalezl Eclipse promennou osgi.locking, kterou je mozne nastavit locking mechanismus (IO,NIO,none). Bohuzel v prostredi WAS se nereflektuje. Nakonec to vyresil symbolicky link misto problematickeho adresare, ktery ukazoval mimo MVFS.

Na 2 tydny meho pusobeni zde mi to prijde problemu azaz. Opravdu se zacinam tesit, co prinese kazdy dalsi den.

One thought on “WebSphere 6 – jen pro silne natury

  1. Dalys

    bueno solicito permiso pera poner esta foto en mi log…. please… me gusto?,,. espero que entiendas lo que escribo… tau di Chile

Comments are closed.