Rozlucka s Macem?

Dneska mi Michal Smrz poslal link na Javalobby clanek, kde Michael Urban (pro me neznamy) horekuje nad spatnou podporou javy pod Mac OS. Aby se Stevu Jobsovi nespalo dobre, vyhrozuje navic odlivem developeru (vcetne sebe sama – to bude ovsem ztrata!).

Tematu se venuje i Roumen zde.

Musim rici, ze je to opravdu skoda, ze Apple nedokaze drzet krok se Sunem. Na druhou stranu me toto az tak nemrzi a nevidim v tom duvod opusteni Mac Os. Proc? Protoze kdyz bych nahodou potreboval Javu 6 nebo nedejboze 7, pustim si ji z vmware image – treba z ubuntu.

Jelikoz v jave programuju (kdyz uz si tedy musim uspinit ruce 🙂 ) cim dal tim mene, asi se tak asi v nejblizsi dobe nestane. Zatim jsem plne vystacil s Javou 5. Ruby nebo Scala bezi na Mac Os krasne, rozhodne lepe nez napr. JRuby svazane do kozelce staticnosti java VM (kdyz uz jsme u te Javy 6 😛 )

Nekteri bloggeri by radi videli Sun jako dodavatele javy pro Macy. Ano, tohle by mozna bylo nejlepsi (ostatne Sun s javou na Macy zacinal (1.0) a pak se tohoto nelehkeho ukolu sam vzdal). Apple by mel nejnovejsi javu a Sun vylepsenou image. 🙂

3 thoughts on “Rozlucka s Macem?

  1. Padáček

    😉 to je tak, když někdo mění JDK jako ponožky. Osobně jsem dodnes nepochopil, proč Sun vydává normativní JDK pro kdejaký OS a platformu (možná už i pro mikrovlnky), ale pro Maca ne …

  2. Pavel

    Me na tom spis znepokojuje to ze Beta 1.6 pro Tigra uz byla na ADC a ted BEZE SLOVA zmizela. Ale snad to bude stejne jako s 1.5 a Tigrem, tj. pro Leoparda bude 1.6 dostupna jako update pomerne zahy.

Comments are closed.