Laguju, vim to

Posledni dobou nejak zanedbavam hratky z novymi technologiemi, coz ma jednoduchy duvod. Jsem totalne zahlcen, zavalen, zamoren pracovnimi aktivitkami.Tady je alespon muj navod, jak nejlepe vzniklou situaci (pro Piho) ohandlovat.

1. najdete si to pekne – napr. musel jsem ted resit problem na produkcnim serveru, pomoci Tibca jsme implementovali WS-UnReliableMessaging, takze se nam ztracely zpravy. Jelikoz jsem se nemohl pripojit primo, resil jsem to hadanim z koule, pripadne simulaci u sebe. Dovedete si predstavit, jak me dany ukol bavil. Ovsem nasel jsem si to pekne – jako soucast debugovani jsem si do Eclipse naprogramoval Tibco “konzoli”, ktera umi sledovat provoz na siti, registrovat se k danym topicum, trasovat zpravy a pripadne je posilat na ruzna mista. Paradne jsem si ten den uzil, nakonec jsem zjistil, ze je problem s vice Tibco sluzbama bezici na siti a odchazel jsem z prace pekne dusevne posilnen. 🙂

2. provetrejte si hlavu – kdyz uz mi to nejde, tak se proste zvednu a jdu se projit ven. Vratim se klidne za 2 hodiny, ale pripraven plne se soustredit na praci. Snazim se vyhybat pondelnim a uternim obedum s kolegy, protoze u konverzace typu “co bylo o vikendu” si clovek prilis neodpocine.

3. hledejte zajimave cesty – trochu to souvisi s bodem jedna. Snazte se mechanickou praci co nejvice zautomatizovat. Na generovani vseho druhu zkuste pouzit Ant, XDoclet, na klikani HtmlUnit, na dokumentaci ruzne transformatory apod. Uz jenom samotne vymysleni, byt krkolomne, architektury vas obohati a bude se vam v budoucnu hodit.

No a tedka zase zpatky do kuchynky. 😉