CZPodcast na tema Ruby

Ouuu, Ruuuuubyyyyy…. zpiva MC Pavel Bobek a vy si muzete poslechnout zbrusu novy dil CZPodcastu na tema Ruby a Ruby on Rails na java.cz

CZ podcast volume #13 – novinky, Ruby a Ruby on Rails – podcast

4 thoughts on “CZPodcast na tema Ruby

  1. filemon Post author

    to Honza: jak uz slibil Roumen, radi bychom s Tebou Rails rozebrali v dalsim dile vice, protoze si to urcite zaslouzi. Takze uz se tesim, az se o tom poradne pobavime. Diky za komentare.

  2. Brychta

    Pekne, ale mozna trochu rozvlacne .. nejake casti jsem si dovolil z casovych duvodu preskocit :). Ja vidim na RoR a lidech, kteri to vytvorili jeden zasadni metodicky rozdil proti Java-specifikace-developerum. Lidi, kteri vytvorili RoR jsou vyvojari komercnich aplikaci a z techto aplikaci vybrali spolecne casti a publikovali to jako framework (resp vetsinu asi DHH). U Java komunity nic nezacina aplikaci, ale akademickou specifikaci. Takze mame specifikaci stovky…vetsina je ve stylu cim slozitejsi, tim jakoby dulezitejsi….takze bez nejakeho proinvestovaneho trilionu dolaru je to k nicemu. Kdyz se podivas na nejzajimavejsi Java FW (Hibernate, Spring, Tapestry) tak vznikly take spis od nadsencu na zaklade zkusenosti s vyvojem realnych apps. Zajimave je, ze to Sun vidi a jeste neucinil patricne financni skrty.
    PS: Properties v Jave7 nebude nic co by Java prinesla noveho, vlastne tim s odstupem mnoha let dotahuje Ruby a C#

Comments are closed.