Muj prechod na Mac

Byvse masirovan neustalym basnenim o Macu ze strany Jirky Pisy, podlehl jsem a nakonec si take jednoho koupil. Minulou stredu mi prisel zabaleny domu ze spolecnosti Duhovy Servis. Objednaval jsem v Cechach hlavne z duvodu seamless vyreseni DPH. Cele rozbaleni jsem nafotil (zde) a vy si ho muzete take vychutnat. 🙂

Duvod, proc prechazim na Mac, je hlavne software pro MacOs. Ihned jsem si zamiloval Textmate, VirtueDesktops, Garageband, iPhoto s Picassa pluginem ci Ecto, ze ktereho vam ted pisu. Nainstaloval jsem si na samostatnou partition i windows (Apple Bootcamp), a to jen a kvuli EverQuest II. V Macbook Pro je vymazlena grafika (NVidia 8600M ), takze uz mi to pri raidech necuka jako na Vaio. Po zbytek casu jsem zatim plne vystacil s MacOs, VMware nainstaluju az kvuli Aribe a Vendavu.

11 thoughts on “Muj prechod na Mac

  1. Honza

    Tak ted jsi me dostal uplne. Ja myslel ze jediny zpusob jak dostat win na maca je VirualDesktop… Zitra jdu kupit MacBooka.

  2. filemon Post author

    to Ari100: ten design me neprestava tesit. Je to takovy tenoucky kovak. Vykon a tenky profil sice zpusobuji vyssi teplotu zespod, ale staci si obleci navleky a je to v pho. Trackpoint (nejslusnejsi vyraz co pro tento ovladac znam 🙂 ) jsem nikdy nepouzival, takze mi vubec nechybi. Pokud nechces pouzivat mys, neni beztak trackpad a jeho finger gestures jinou cestou. Zamerne chybejici prave tlacitko se simuluje polozenim druheho prstu, skrolovani pak dale posunem podel kraje atd.

  3. Satai

    Zavidim, zavidim, zavidim. Po par letech na Macu ted na Vistach trpim jako plysacek na jatkach. Asi si budu muset z prasatka jedno jablicko zase poridit…

  4. VsakVisKdo

    Jirka je dobry manipulator a hypnotizer amater. Nastesti nelze zhypnotizovat labilni osoby tak me nic takoveho nehrozi. 🙂 Cas nam ukaze jaka byla tvoje volba.

    To budes nosit 3 notasi najednou? 🙂 Kdyz si predstavim co vsechno uz ted s sebou tahas tak to je jak pojizdnej alzasoft 🙂

  5. filemon Post author

    hehe 🙂 Mac se netaha, ten je lehoucky jako pirko. Vaio ted lezi na stole a hleda stastneho noveho majitele a Thinkpad je erarni, ten taham jen 1x za 14 dni na sever, jinak lezi doma.

    Uvolni se, soustred se na 2 jablicka v mych zornickach, jsou bila – nakousnuta,
    pomalu se toci a ty se tocis s nima. Cely svet se protahuje do spiraly a tve telo
    citi ulevu. 😛

  6. Morgi

    Tady me to zacina zajimat 🙂 Krome Cerveneho Bedrnika a tajemneho M jeste existuje tajemny VsakVisKdo, ktery neohrozene a nikym nepoznan odhali kadou manipulaci a hypnozu. Ze by taky po vecerech amatersky studoval Freuda a blogy na internetu? Hypnotizovan jejich obsahem do te miry, ze je nucen je komentovat ?;)

  7. Pavel

    Nakonec neodola nikdo. Doufejme ze se trzni podil zvedne i u nas a lidi konecne casem prestanou posilat vsechno jako prilohu ve Wordu s tim, ze je to prece “standard”

  8. Brychta

    Jirko gratuluji k MBP. Mne na MBP porad nejvice dostava start ze sleep modu za 1s. Nez ostatni probudi svoje XP a projedou je antivirem, mam uz furu veci hotovou 🙂
    to Pavel: asi trictvrte roku pouzivam NeoOffice s formaty doc, xls.. a zatim to stacilo, nebyl problem.

  9. majecek

    S Jirkou jste uz dva, ja jsem na pul ceste, takze to nam zbyva uz jen 3 a budem vsichni obraceni na spravne ceste 🙂

    Bite the apple, test the freedom

Comments are closed.