Horor na poště s poučením na závěr

Dneska jsem se stavil na poště se složenkou k výběru a nevědomky si tak připravil výlet do 19. století. Složenka byla bohužel kvůli 25 dnům mé netečnosti propadlá. Prvním WTF byla pro mne omezená platnost složenky. Prý by to pak už nikdo nikdy nespároval, jelikož pošty nejsou mezi sebou propojené.

Přirozeně jsem čekal, že mi peníze vyplatí i tak, ale paní za přepážkou mě poslala za vedoucí (2. WTF dne). Její kancelář byla jak po výbuchu, štosy papírů absolutně všude. Řekla, ať si sednu a svlíknu se ehm. vezmu si papír a tužku. Nadiktovala mi žádost o vydání nové složenky (3. WTF). Vtipně celé toto cvičení pojala stylem “to víte, nemáte ty složenky nechat propadávat”. No, takže teď se můžu těšit až mi u dveří zazvoní pošťačka a já dostanu svojí novou složenku. Jen si radši do té doby nevezmu delší dovolenou a hned s ní zamířím na poštu.

Přitom by jenom stačilo spárovat datovou schránku s bankovním účtem nebo mi to vylít (teda vzhledem k částce cvrknout) na paypal. Nebo jen zrušit tu omezenou platnost.Nejhorší na tom je, že postupovali podle jasně daných procesů a vůbec jim to nepřišlo divné.

Poučení pro mě – neustále reviduj své postupy a návyky; pro samou otupělost bys mohl přestat vnímat jejich neefektivitu až absurditu. Jejich bezchybná exekuce jednoho lehce ukolébá.

4 thoughts on “Horor na poště s poučením na závěr

  1. Satai

    V devatenactem stoleti posta fungovala. Byly i casy, kdy posta chodila ve vetsich mestech dvakrat denne.

  2. Jiri Kratochvil

    Jojo, tohle presne zazivam na poste kdykoliv jdu vyzvednout firemni postu. Pokazde po me chteji razitko. Nemam, takze musim vyplnit uplne debilni formular, kde sam sebe zmocnuji k vyzvednuti posty! Neni k tomu potreba zadny doklad (jako treba vypis z OR). Udajne, pokud by to dama na prepazce neudelala, hrozi za nevyplneni tohoto dvoustrankoveho formulare pokuta!

  3. mnagas

    🙂

    Jo slozenky. Za lonsky rok me ze socialky posilali preplatek. Slozenkou. Zil jsem v Holandsku, bez sance to vyzvednout.

    Jedine reseni bylo : nakup letenky pro manzelku+dite, falesny podpis a ne moc legalni vyzvednuti penez na poste 🙂

    Ale koukal jsem na web cssz ze se da nejakym formularem zazadat aby to misto slozenek posilali na ucet.

    PS: Taky u vas na poste prodavaji kraviny : jako plysova zviratka, dvd, polstare? hruza

  4. filemon Post author

    to Mnagas: Zrovna jsem ty hračky dneska studoval, mají tam super sérii starých igráčků….

Comments are closed.