2 měsíce po prodeji JetMinds

Je to už 2 měsíce, co bylo mé milované JetMinds prodáno americké společnosti Vendavo a jako výhonek vyrosli TopMonks, kteří obhospodařují domácí trh.

Stále si myslím, že to bylo správné rozhodnutí. V JetMinds jsme dosáhli, co se týče spolupráce s Vendavem, pravděpodobně stropu. Vyrostli jsme na celkem 60 lidí, a tak jsme se proměnili ve strategického partnera. Tím pádem jsme začali být ovšem i velmi rizikoví. Podíleli jsme se převážně na konzultacích. Kdyby nás nekoupilo Vendavo, mohli jsme skončit ve spárech ostrých hochů z Walldorfu (SAP) či šampónů a manekýnů z Deloitte a Accenture. To by pro tým nebyla IMHO žádná výhra.

Prodejem Vendavu dostali lidé především perspektivu a příležitost. V České Republice začalo vznikat technologické centrum, kde se bude vedle konzultací odehrávat vývoj podstatné části Vendava a tuna prototypů. Lidé z Mountain View migrují do Čech a naopak. V Praze i v Ostravě se budeme v blízké době stěhovat do větších kanceláří, koncem března 2012 bychom se měli přehoupnout počtem lidí přes magickou 100.

V rámci Vendava fungujeme jako inovátorská skupina, což je šance pro bystré lidi s vlastním názorem. Garážové romantické začátky měly jistě své kouzlo, nicméně teď mi to celé přijde daleko zábavnější a šťavnatější. Vendavo není naštěstí velká společnost (cca 250 lidí), takže nám zůstala veškerá volnost, díky níž byl JetMinds success. Díky tomu také věřím ve velké finále v podobě zajímavého IPO či prodeje, kdy se všem promění stock options papírky (nezanedbatelná část prodeje) na něco hodnotnějšího. Skvělé, že jsme dostali možnost se na tom velkou měrou aktivně podílet.

Budu se snažit více přibližovat aktuální dění ve Vendavo, jakož i retrospektivně shrnout zajímavé okamžiky v dějinách JetMinds.

2 thoughts on “2 měsíce po prodeji JetMinds

Comments are closed.