O prumernosti

Prumer je trojka. Ani nepotesi, ani nenastve. Prumer neprekvapi, ale uspokoji beznou potrebu.

Prumerny zamestnanec plni to, co se mu rekne a nedela nic navic. Tim, ze ocekava micromanagement, prestava myslet a ve vetsine pripadech se z nej stane zombie (Zombie Function).

Vyjimecny zamestnanec neni nikdy spokojeny s vlastnimi vysledky, ktere neustale refaktoruje ve snaze dojit k optimu. Vyjimecny zamestnanec pochybuje o zadani a je schopen selskym rozumem vycitit zapach (neuplna ci nesmyslna specifikace aj.). Pri reseni pouziva hlavu, dokaze se vcitit do mysleni zadavatele a neceka vedeni za ruku.

Tolik ke kategoriim. Muze se stat, ze sami spadnete do prumeru – napriklad nedostatkem znalosti ci zkusenosti. Tohle neni spatne. Vyjimecnym zamestnancem muze byt i junior, co si zrovna nainstaloval Kubuntu s cilem proniknout do taju linuxu. Clovek s prumernym myslenim se ovsem na rozdil od toho vyjimecneho sam do studia nepusti. Bude otravovat sveho zamestnavatele, ze bez skoleni neni schopen pokracovat. Absolvovane skoleni pak nasledne bylo podle nej nejspise “na nic” a tim cela zaletitost hasne. Nebavi ho studovat, bavi ho intrikarit, zavidet a hledat vymluvy. Nevidi kolik casu venuje vyjimecny zamestnanec tomu, aby se dostal na spici a udrzel se “v kondici”.

Prumerni lide casto hraji bodla a false (ne ve smyslu boolean). Znam par prumeraku, co funguji v tymu jako “travici studni” a stvou kolegy proti zamestnavateli. Ostatne odbory jsou toho zarnym prikladem. Doufam, ze se mi toto vyhne, nicmene takoveho cloveka bych ve firme nedrzel ani o minutu dele. Ono v mensim tymu neni pro prumer prilis misto.

Zaverem bych snad jen dodal, ze prumer neni udel, ale stav mysli. Cim dele v nem setrvate, tim horsi a bolestivejsi bude navrat na spicku.

7 thoughts on “O prumernosti

  1. 3rojka

    Hezké ale hned, v první věte se návážet do 3rojky, ještě že se neznáme jinak bych si to bral osobně :-). Poprvé mě zklamal můj nick a to jsem si myslel že číslo je neutrální.

  2. listicka

    No zombie je cim dal vic je to jednodusi a boss to primo vyzadujou, pokud jsi jinej zacina okamzite brainwashing. Tve nasr. chapu ani nevis jak momentalne jsem na stejne vlne. Otazkou zustava co s tim ???? Predpolkadam ze navod nemas?

  3. filemon Post author

    to listicka: nenech se vymyt a pripadne preskoc ci vyskoc ven. Podpora v tomto state je docela velkorysa. 😉

Comments are closed.