Viking vs. Keltove

Delam ted na projektu s jednim konzultantem s Islandu + nekolika dalsima lidma z Cech, UK a Holandska. S tim islandanem (budu mu rikat “icko”) mame spolecne zajmy tzn. ruska literatura 19. stoleti, sachy atd. Co je ale nemene dulezite, ze je to taky docela vesela kopa. Navic krome neho a Bjork nikoho z Islandu neznam. (a Bjork je stejne z Marsu)

V soucasne dobe mu davame s kolegy ceskou skolu.

Prihoda 1 – Cekani na vytah

Balime se, padime domu. U vytahu jsem ja, icko a franta, blokujeme vytah, cekame na rulika. Po minute cekani rikam, ze na rulika kasleme a jedeme sami. Icko nechape, musime pockat. Tak mu promptne vysvetlim, ze timto vlastne rulika vychovame a naucime dochvilnosti. Icko prohlasuje, ze je to pekne drsna ceska skola, ze nas nejspis odkojila vlcice a ze jsme hovno teamplejeri. Toto glosujeme pouze smichem ala Bender (Futurama). Rulikovi nakonec ujedeme i taxikem.

Prihoda 2 – Menza

Na konci kazdyho gurmanskyho dobrodruzstvi v mistni menze je kazdy nucen roztridit zbytky do prilozenych pytlu. Rulik je pred Frantou a ickem. Dava si na cas a tak do nej Franta dloube spickou tacu a pichlavymi poznamkami ho coby Ferda konika bicikem popohani. Icko chape a se slovy “jasne, ceska skola” se pridava.

Prihoda 3 – Vytah revival

Prichazime s ickem a Frantou k vytahu. Hadejte, kdo tam na nas ceka? Rulik uz na nas vesele mava. Icko jenom hlesne, ze cumi, jak to funguje.

A tak to je, dlouho se s nekym parat nema smysl. Dulezitejsi je natuknout, poradit, zasadit ale ihned se vzdalit a nechat rust.

2 thoughts on “Viking vs. Keltove

  1. j3|nda

    hehe, jo kez by to posledni ponauceni platilo i pro me
    pro me plati:”natuknout, poradit, pak znova poradit, zasadit, ihned se vzdalit, ale opet se vratit a zopakovat krok c.2-poradit, pak nechat vyrust” 🙂

Comments are closed.