Pozdrav z Jižního města

Ahoj,
tak jsem se tedy rozhodla seznámit Vás s něčím, co mě v poslední době zaujalo a co by mohlo být, jak doufám, i inspirací pro vás.

Ve shonu dnešní doby si jen málokdy najdeme čas na to, abychom se zastavili a vrátili se ke kořenům toho, kdo vlastně jsme a kam v životě směřujeme. K tomu, zda děláme práci, která je pro nás posláním a zároveň nám dodává další sílu tvořit a lidem kolem nás motivaci následovat náš příklad. Či k tomu, zda jsou naši přátelé a partneři skutečně takoví lidé, kteří nám pomáhají se rozvíjet a naplňovat náš životní sen? A máme vůbec odvahu ještě snít?
Máte chuť takovéto otázky bagatelizovat? Zkuste se sami sebe ptát proč! 😉

Dnes a denně se potkávám v práci i mimo ni s lidmi, kteří jsou takzvaně úspěšní, ale přesto přezevšechno v sobě mají obrovskou nespokojenost se sebou a svým okolím. Věřím, že v jádru této nespokojenosti je právě neznalost vlastního charakteru a skrytých motivů našeho počínání. Motivů, kterých si my, jejich nositelé, nejsme vědomi a které nás dennodenně vláčí do stejných konfliktů, ničí vztahy s druhými lidmi a kazí profesní růst.

Kdo tedy jsem já? Mám vůbec možnost sebe zkoumat, rozvíjet své lidské dovednosti a objevovat osobní limity? Je to, co představuje moje ego, JÁ? Jak toto ego vzniklo? A které klíčové situace v mém životě ho utvářely? Já vím, příliš mnoho otázek 🙂 Příště zkusím napsat něco veselejšího o nástroji pro analýzu vlastní osobnosti. Ale taky o strachu, agresivitě a emoční inteligenci. Zatím 🙂

One thought on “Pozdrav z Jižního města

  1. filemon

    A ja timto vitam Morgi u me na blogu. 🙂 Verim ze vas jeji clanky a myslenky obohati jako me.

Comments are closed.